SOL Agencies har en lång tradition och är specialiserade på linjetrafik till och från Medelhavet. Idag är största delen av verksamheten koncentrerad till norra och västra Afrika med konventionellt tonnage, men vi kan även erbjuda trafik till Mellanöstern och Fjärran Östern. SOL Agencies är agent för EuroAfrica, Chipolbrok och Normed.

Vi samarbetar framför allt med EuroAfrica. EuroAfrica har fem multipurpose tweendeckers på 9500 – 17000 dödviktston med egna kranar i sin fartygsflotta och täcker därmed ett brett godsområde: styckegods, tyngdlyft, projektlast samt bulklast. Linjen anlöper hamnar inom området Baltikum-Västeuropa till området Dakar-Pointe Noire på Västafrikas kust. Tack vare EuroAfricas flexibilitet kan vi anpassa oss efter marknadens behov och nominera hamnar efter lasttillgång.

Vidare är vi agenter för Chipolbrok (Chinese-Polish Joint Stock Shipping Co) som erbjuder både reguljär linjetrafik och specifika fraktuppdrag. Chipolbroks huvudsakliga uppgift är att länka samman två kontinenter med reguljär linjetrafik. Idag trafikeras ett större geografiskt område, från Europa till Mellanöstern, Sydostasien, Fjärran Östern och USA och från USA till Fjärran Östern. Extra tonnage kan erbjudas på begäran för fraktuppdrag till och från hamnar som saknar linjetrafik.

Normed erbjuder reguljär linjetrafik med både egna och chartrade fartyg från Kontinenten till huvudsakligen Turkiet. Lastkapaciteten sträcker sig från 4700 till 11000 dwt. De flexibla fartygen har den senaste tekniken som är anpassad för styckegods och projektlaster. Normed kan hantera allt från mindre partier till hela fartygslaster. De moderna och volymoptimerade fartygen har flyttbara skott som kan separera olika laster eller olika typer av råvaror. Vi vet att logistik och frakttrafik är en tuff utmaning. Därför styrs alla fraktuppdrag av Normeds egna representanter med lokal närvaro. Drift och marknadsföringsaktiviteter övervakas också noggrant för att ge dig som kund den bästa servicen.

SOL Agencies strävar alltid efter att ge kunden bästa service genom snabba, säkra och kostnadseffektiva leveranser.

Fyll i formuläret

Kontakta oss