18 Jun, 2021
SOL

Anrika rederi- och logistikföretaget Svenska Orient Linien (SOL) får den 1 augusti en ny VD. Tidigare CFOn, Tommy Kalin, tar över rodret efter Ragnar Johansson som fortsätter som VD i WALLENIUS SOL.

Tommy Kalin har de senaste fem åren haft rollen som CFO för SOL och kom dessförinnan från den internationella logistikkoncernen Geodis. För två år sedan startade SOL tillsammans med Walleniusrederierna ett helt nytt svenskt rederi, som fick namnet WALLENIUS SOL, och sedan dess har Tommy Kalin varit CFO för båda bolagen och Ragnar Johansson VD.

Industrin runt Bottenviken, där WALLENIUS SOL opererar, utvecklas nu i rekordfart vilket givit WALLENIUS SOL en rejäl skjuts. Behovet att jobba mer fokuserat med utvecklingen av båda bolagens affärer har därför ökat, något som nu blir enklare med varsin VD.

Tommy Kalin ser fram emot sin nya roll och uppgiften att fortsätta stärka SOLs verksamheter, som bland annat omfattar linjetransporter, projektlaster och militära transporter.

– Rollen som VD för SOL är spännande och jag känner mig både förväntansfull och ödmjuk inför uppgiften. Svenska Orientlinien är ett anrikt bolag med en kultur som bygger på både affärsmässighet och hjärta, något som jag känner starkt för. Jag ser också en stor utvecklingspotential som lockar, säger Tommy Kalin.

Ragnar Johansson, som varit VD för SOL sedan 2014, ser också stora fördelar med att dela upp ansvaret.

– Nu skapar vi utrymme att ytterligare fokusera på utvecklingen av båda bolagen framåt.
Det händer mycket i branschen och efterfrågan på våra tjänster ökar så vi behöver lägga fullt fokus på detta, konstaterar han.

För mer information, vänligen kontakta:

Tommy Kalin
Verkställande direktör,
Svenska Orient Linien AB
Tel: +46 (0)31 354 40 21 
Tel vxl: +46 (0)31 354 40 00
E-post: tommy.kalin@sollines.se                                   
Ragnar Johansson
Verkställande direktör,
WALLENIUS SOL AB
Tel: +46 (0)31 354 40 41
Tel vxl: +46 (0)31 354 40 00
E-post: ragnar.johansson@wallenius-sol.com

 

Fyll i formuläret

Kontakta oss