28 Nov, 2018
SOL

Svenska Orient Linien meddelar idag att man lägger till Jakobstads Hamn till sitt linjenät, med ett anlöp i veckan med fartygen Thuleland respektive Tundraland. Tillägget innebär direkta anlöp till Lübeck (Tyskland), Zeebrugge (Belgien) och Tilbury (England). SOL stöttar med denna linje BillerudKorsnäs export av pappersprodukter från pappersbruket i Jakobstad, samt andra import- och exportvaror i regionen. BillerudKorsnäs ambition är att förse förpackningsindustrin med hållbara material och lösningar som ökar kundernas lönsamhet och samtidigt minskar miljöpåverkan.

“Från och med början av januari nästa år erbjuder SOL en veckovis Ro-ro-tjänst mellan Jakobstad, Lübeck, Zeebrugge och Tilbury”, säger Ragnar Johansson, vd Svenska Orient Linien AB. “Linjen stärker vår position som en betydande leverantör för den svenska och finska skogsindustrin. Sedan 2014 har SOL erbjudit sina kunder bästa möjliga service mellan Finland och kontinenten. Vi kommer fortsätta att erbjuda en tillförlitlig, regelbunden och snabb frakttjänst på denna linje samt alla andra SOL-linjer”, fortsätter Ragnar Johansson.

”Den nya rutten är ett viktigt komplement till våra befintliga tjänster och vi ser fram emot att stötta våra partners med den här nya tjänsten”, säger Juha Hakala, vd Jakobstad Hamn AB.

”Euroports Pietarsaaris mål är att främja tillväxten hos våra kunder. Dessa nya anlöp spelar en viktig roll för våra kunders tillväxt och vi ser fram emot att erbjuda bästa möjliga service till alla befintliga och nya kunder på denna linje”, säger Europort Finlands Managing Director Timo Lehtinen.

Skogsindustrin är en viktig del av SOL:s verksamhet. Förutom frakt av skogsprodukter erbjuder rederiet dessutom förvaltningstjänster i form av logistiksupport, övergripande ansvar för kunders shippingavdelning eller stöd vid specifika uppdrag där nödvändig kompetens saknas inom den egna organisationen.

SOL erbjuder shippingmöjligheter från Finland och Sverige till resten av Europa, med fokus på kostnadseffektiva och flexibla lösningar. Den nya linjen visar att SOL fortsätter att erbjuda en smidig, regelbunden och snabb transporttjänst till sina kunder samt att öka servicenivån på befintliga linjer, för att vidare tillmötesgå sina kunder.

Ytterligare information
Ragnar Johansson
Managing Director
Svenska Orient Linien AB
Klippan 1 A
SE-41451 Göteborg
Mobil: +46 767 755 969
Email: ragnar.johansson@sollines.se

Fyll i formuläret

Kontakta oss