23 Mar, 2020
SOL

Hur påverkas logistiken av Corona-pandemin? SOL:s vd Ragnar Johansson om kundernas godsflöden och rederiets förmågan att kunna transportera det.

”Godsflödet löper på”

Corona-pandemin har inte påverkat godsflödet eller vår förmåga att transportera det, enligt SOL:s vd Ragnar Johansson.

”Trots turbulensen kopplad till det nya coronaviruset covid-19 runt om i världen fortsätter SOL:s verksamhet utan några större hinder. Vi ser i dagsläget ingen påverkan på lasten eller vår förmåga att tillgodose våra kunders transportbehov.

Godsflödet löper på som vanligt och i skrivande stund är alla hamnar fortfarande öppna. Inga kunder har heller aviserat några förändringar, så i stort sett är det just nu business as usual.

Vår största oro just nu är att vi ska få smittan ombord våra fartyg så att de blir liggande i karantän. I samråd med besättningarna har vi därför förlängt tjänstgöringsperioderna ombord för att minska risken för smitta i samband med besättningsbyten.

Arbetar växelvis
På vårt kontor i Göteborg har vi växelvis arbete på plats. Halva arbetsstyrkan arbetar hemifrån och andra halvan på kontoret med byte varje vecka. Syftet är att säkerställa drift och vår service till våra kunder samt att försöka bidra till en fördröjd smittspridning i samhället i stort. Genom att gå omlott så riskerar inte hela personalen att bli sjuk samtidigt. Vi undviker också icke affärskritiska möten på ställer tills vidare in alla affärsresor.

Anpassar oss efter rådande omständigheter
Framtida utveckling är osäker och vi kommer att följa utvecklingen noga. Lämpliga anpassningar kommer att göras om det behövs, utifrån rådande omständigheter. Vi fortsätter göra det bästa för att tillgodose våra kunder transportbehov och skydda våra anställdas hälsa.”

Ragnar Johansson, vd
 

Fyll i formuläret

Kontakta oss