Hur är det att jobba hos oss?

Vi vill ge dig en uppfattning om hur det kan vara att jobba hos oss. Vad vi står för och hur det är hos oss på dagarna. Det kan vara bra att veta inför den dagen när vi behöver förstärka med fler talanger och du är intresserad.

 

SOL i kort

Hamnen är vår arbetsplats. Även på kontoret.

Svenska Orient Linien grundades 1911. Syftet var att transportera framförallt skogsprodukter från de nordiska länderna till Östra Medelhavet, som på den tiden kallades Orienten. Idag har vi ett tjugotal fartyg i drift och lasten är i huvudsak den samma som förr. Bolaget omsätter årligen runt 1 miljard kronor. Huvudkontoret ligger i Klippan, vid Göteborgs hamninlopp med Älvsborgsbron som mäktig bakgrund. Här är vi runt 50 medarbetare som hanterar över 100 000 bokningar varje år. Att sköta alla dessa bokningar kräver en omfattande logistik och en ständig dialog. Allt för att skapa bästa förutsättningar för våra kunder. 

 

LÄS MER HÄR

Tommy Kalin. Chief Executive Officer of Svenska Orient Linien AB

Det finns en stolthet att arbeta hos SOL och med varandra, det känns väldigt tydligt.

De flesta av våra medarbetare jobbar med oss i många år, flera av dem gör sin yrkeskarriär hos oss. Det som framförallt präglar vårt synsätt är vårt prestigelösa förhållande mellan varandra och mot våra kunder. Prestige hämmar teamwork. 

Vi har en platt organisation där vi hjälper varandra när det behövs. Motsatsen leder ingenstans. Framgång handlar alltid om relationer, flexibilitet och förståelse för kundernas behov. Det måste också finnas utrymme för att utvecklas, både för nya unga talanger och de som har varit med länge. Hos oss väntar alltid nya okända vatten. Det är dessa utmaningar som gör att man inte stagnerar.

Läs mer vad några av våra medarbetare tycker 

Pamela Halldin. Human Resource Manager

Det finns en karriär efter livet till sjöss.

SOL präglas av entreprenörskap vilket innebär att det inte bara är sjökunskap som är viktig. Man måste ha ett sinne för affärsmannaskap. Att hantera våra affärer är minst lika viktigt. Inte minst i en platt organisation där alla medarbetare får ta ett stort personligt ansvar för att utveckla både företaget och sin egen roll.

Samtidigt handlar det om att samarbeta och det är något som verkligen präglar kontoret. Här finns inga stängda dörrar. Det innebär också att det inte finns någon traditionell karriärstege. Man bygger på sätt och vis sin egen karriär genom att specialisera sig eller genom att vi skapar nya tjänster och produkter. Kombinationen av ständigt nya utmaningar och ett öppet tillåtande samarbete gör att man gärna stannar kvar länge i företaget.

Läs mer vad några av våra medarbetare tycker

Övrig information

Jobba till sjöss

Om du är intresserad av att jobba till sjöss ska du höra av dig till något av våra ship managementbolag, de har hand om driften av våra fartyg.
 

 

Sök praktik

Sjökunskap och affärsmannaskap är den viktiga kombinationen hos våra medarbetare, men vi har också många medarbetare med administrativa arbetsuppgifter. Därför tar vi också emot praktikanter med dessa egenskaper eller från relevanta utbildningar.

 

Sök jobb i land

Svenska Orient Linien söker en EKONOMICHEF
 

Fyll i formuläret

Kontakta oss